mooj
stibag
Lid van stichting ter bevordering van de alternatieve geneeskunde

Natalie van Lambalgen
Vlasland 40
3833 CP Leusden
+31 (0)6 11 36 61 84
info@zo-mooj.nl

Cupping

De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten.

Remedial Cupping is een alternatieve/complementaire  geneeswijze waarbij een vacuüm op de huid gecreëerd wordt.

Het vacuüm pompen heeft natuurlijk effecten op je lichaam, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een (zeer) stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel (alles wat geen spieren, botten, pezen of organen zijn) meegenomen. Bij een eerste behandeling kan cupping wat pijnlijk/gevoelig aanvoelen. Uiteraard pas ik dan met meer of minder vacuüm de behandeling aan. Het mag immers wel een prettige massage blijven en het gaat niet om harder is beter, integendeel zelfs.

Aan de buitenkant heeft de cupping uiteraard ook effect op de huid. Bij een zachte behandeling kan de huid roze kleuren, bij een stevigere behandeling kan er verkleuringen (blauwe plek) ontstaan. Het effect is een betere doorbloeding in de spieren en weefsels en bepaalde acupunctuur-punten worden hierdoor gestimuleerd. Afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar de huidoppervlak getrokken waardoor het lichaam zich beter van afvalstoffen kan ontdoen. De verkleuring is ook een teken dat de behandeling nog doorwerkt, het trekt met een aantal dagen weg.

Wanneer cupping?

Cupping kan als methode voor verschillende klachten dienen. Ten eerste zorgt cupping voor een spier- en bindweefselmassage. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, kunnen ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. In deze gevallen biedt ook cupping een uitkomst. Er blijven dan namelijk een hoop afvalstoffen achter in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte , verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen. Vandaar de eventuele verkleuring een hele normale reactie van het lichaam is.

Ook tijdens het cuppen laat ik me door jouw lichaam leiden. Het lichaam laat datgene los wat klaar ligt om los te laten, er word niets geforceerd. Je energie wordt door cuppen weer gelijk en op stroom getrokken. Het eindeffect is een ‘ruimer gevoel van in je vel zitten’, en een diepe ontspanning.

Ik gebruik voor het Cuppen, bellcups (glazen cup met een pompje) en speciaal flexibele rubberen cups. Ook werk ik met magnetische Haci cups (magnetische therapie)

Cupping is zeer goed te gebruiken bij striae en wanneer er littekens (ouder dan 4 maanden) zijn.


Reacties zijn gesloten.