mooj
stibag
Lid van stichting ter bevordering van de alternatieve geneeskunde

Natalie van Lambalgen
Vlasland 40
3833 CP Leusden
+31 (0)6 11 36 61 84
info@zo-mooj.nl

Energetische massage

Lichaam en geest worden beschouwd als 1

Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft, en dat ben je zelf.

Om achter je eigen waarheid te komen, zal je zelf op onderzoek moeten uitgaan. In dat proces kan massage een belangrijke ondersteunende rol spelen. De intentie van een energetische massage is dus heel anders dan bij de traditionele massage. Het is niet gericht op het bestrijden van spanning, maar juist op het aandachtig laten voelen ervan. Wat daaruit voortkomt is hetgeen wat het lichaam zelf ‘regelt’.

Het is ook wijs om een symptoom bewust te voelen en te beluisteren. Welke rol speelt het in je leven? Waarin belemmert het je? Waartoe nodigt het je uit? Welke raad tracht het je te geven? Een klacht vraagt om aandacht.

Er wordt vooral de nadruk gelegd op de plaatsen in je lichaam waar spanning zich heeft opgehoopt. Die plekken behoeven extra aandacht.

Door de jaren heen heb ik de ‘kracht’ mogen ontwikkelen om aan te voelen waar die spanning zich bevindt en de kennis om dit te behandelen. Je kunt zelf je voorkeur voor een massage aangeven maar dit kan ook in overleg worden beslist na het intake gesprek. In alle gevallen wordt de massage afgestemd op datgene wat je lichaam laat ‘zien en aan laat voelen’.

 

Reacties zijn gesloten.