mooj
stibag
Lid van stichting ter bevordering van de alternatieve geneeskunde

Natalie van Lambalgen
Vlasland 40
3833 CP Leusden
+31 (0)6 11 36 61 84
info@zo-mooj.nl

Filosofie

Het gevoel van thuiskomen

Mijn roots liggen in het kappersvak, waarin ik ruim 20 jaar ervaring in heeft. De liefde voor dit vak komt voort uit de gedrevenheid om intensief met mensen om te gaan en ze mooier te maken dan dat ze al zijn.

Na in diverse kapsalons gewerkt te hebben rees echter de vraag: “er moet toch meer zijn?” Dat veranderde mijn rol binnen het kappersvak. Acht intensieve jaren volgden waarin ik als technisch adviseur kappers door heel Nederland trainde in hun omgang met producten en klanten. Dit werk heb ik voor een aantal gerenommeerde merken gedaan, waaronder KMS, L’Oréal en TIGI. Bij laatstgenoemde in de functie van educatiemanager. Omdat coachen en trainen in mijn ‘bloed’ zit werkt ik naast MOOJ bij een uitgever die leermiddelen en examens levert aan scholen/opleidingen in uiterlijke verzorging. Daarnaast geeft ik les bij Vermeulen Opleidingen.

Het intrigeerde mij tijdens het werk hoe je mensen op diverse manieren kunt benaderen. Door de juiste gespreks-en benadertechnieken toe te passen lukte het om onzekerheden bij mensen om te buigen naar kracht. Zo groeide het besef dat we meestal in rationeel contact zijn met elkaar en dat we het gevoel vaak wegdrukken.

Ik ervaar dagelijks dat de samenleving aan het verharden is. De wereld zou er mooier en beter uitzien als we liever, zachter, opener en eerlijker met elkaar omgaan. Ik ben van dit gegeven overtuigd en van mijn eigen aandeel (en verantwoordelijkheid) daarin.

Het vele reizen in binnen- en buitenland en de resultaatgerichte baan braken mij op een gegeven moment op. Het een punt was bereikt waarop ik tot een belangrijk inzicht kwam: het verlangen naar rust, en ik besefte dat ik dit ook aan anderen wilde geven. Toen dit duidelijk was ontstond er een gevoel van thuiskomen in mijn lijf. Resultaat behalen heeft nu een heel andere betekenis gekregen. Het thuiskomen in je eigen lichaam wil ik nu graag anderen laten ervaren.

De afgelopen jaren ben ik me meer en meer gaan verdiepen en heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd, zoals Intuïtieve Ontwikkeling, Healing, Reiki/Seichem, Algemene Holistische Massagetechnieken, Energetische Massage (Holos), Edelsteenmassage en de liefde voor edelstenen en hun helende werking en Remedial Cupping. Ik ben opgeleid tot Multi Displinair Therapeut. Het is ook mogelijk om voor coaching- en therapie sessies te komen.

 

 

Reacties zijn gesloten.