mooj
stibag
Lid van stichting ter bevordering van de alternatieve geneeskunde

Natalie van Lambalgen
Vlasland 40
3833 CP Leusden
+31 (0)6 11 36 61 84
info@zo-mooj.nl

Reiki / Seichem

Het Japanse woord voor ‘universele levensenergie’

Reiki is de energie die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze energie loopt door de meridianen die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Bij een Reiki/Seichem behandeling word de energie via de handen aan de ontvanger doorgegeven. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als een soort doorgeefluik. De gever geeft dus niet haar eigen energie aan de ontvanger maar geeft de universele energie door.

Reiki/Seichem is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn mogelijk). Andere woorden voor levensenergie zijn Prana en Chi of Ki. De gever is beschermd tegen het overnemen van negatieve energie van de ontvanger tijdens de behandeling. Met een Reiki/Seichem behandeling krijgt de ontvanger energie en het is aan de ontvanger wat hij of zij daarmee doet.

Een Reiki/Seichem behandeling kun je bij wijze van spreken iedere dag ontvangen. Tijdens de behandeling wordt de energie weer ‘gelijkgetrokken’ in het lichaam. Met de drukte in ons samenleving beleven we iedere dag voldoende om uit balans te raken.

Het is aan te raden om tijdens een Reiki/Seichem behandeling gemakkelijk zittende kleding te dragen die op geen enkele manier hindert. Zodat je je kunt ontspannen. Je zult het meest baat hebben bij een behandeling als je ruim de tijd neemt en niet hoeft te denken aan een volgende afspraak.


Reacties zijn gesloten.